Η εταιρεία ΜΟΒΙΑΚ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1977 και αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα και την κορυφαία εταιρεία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στον κλάδο της βιομηχανίας και εμπορίας Πυροσβεστικού και Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

Η Μεγάλη Έκταση των Ιδιόκτητων Εγκαταστάσεων συνολικού εμβαδού 44.700m2 μας δίνει τη Δυνατότητα Αποθήκευσης του Μεγάλου Όγκου Παραγωγής.

 • Χανιά – Εργοστάσιο – Κεντρικές Ιδιόκτητες Εγκαταστάσεις: 32.000m2
 • Αθήνα – Κέντρο Διανομής – Ιδιόκτητες Εγκαταστάσεις: 7.000m2
 • Θεσσαλονίκη – Κέντρο Διανομής: 5.000m2
 • Ηράκλειο – Κέντρο Διανομής: 700m2

Η ΜΟΒΙΑΚ όντας από τους Κορυφαίους Παραγωγούς και Προμηθευτές Πυροσβεστικού Εξοπλισμού & Συστημάτων Πυροπροστασίας Παγκοσμίως, μετά από 47 χρόνια, έχει την Εμπειρία να Εξασφαλίσει όλη την Ποιότητα και τη Συνεπεία που απαιτείται από έναν Αξιόπιστο Προμηθευτή.

Το Τετράπτυχο της Εταιρίας: Ποιότητα, Ποικιλία, Ανταγωνιστικές Τιμές και Μεγάλα Αποθέματα – Άμεση Παράδοση

Συνέβαλλε τα Μέγιστα στην Αλματώδη Πρόοδο και η Επιτυχημένη Πορεία Εξακολουθεί να Στηρίζεται σε αυτά.

Με Ανθρώπινο Δυναμικό Περισσότερων των 200 Ατόμων και με Σύγχρονης Τεχνολογίας Μηχανήματα, η ΜΟΒΙΑΚ δύναται και Εγγυάται Υψηλής Ποιότητας Προϊόντα και Υπηρεσίες, ενώ είναι Πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2015 από τον Φορέα ΑΒS Quality Evaluations, Κατά ISO 14001:2015 από τον TUV Rheinland, Κατά OHSAS 18001:2007 από την ΕΒΕΤΑΜ και Κατά ISO 13485:2016 από το ΕΚΑΠΤΥ.

Όσον αφορά τον πυροσβεστικό τομέα, η ΜΟΒΙΑΚ εφάρμοσε ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 5,500,000€ στις κεντρικές εγκαταστάσεις της στα Χανιά, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2006 και συμπεριλάμβανε την εγκατάσταση πλήρους ρομποτικής γραμμής συναρμολόγησης πυροσβεστήρων και την κατασκευή καινούριου κτιρίου 2500m2 για τη στέγαση αυτής, των γραφείων και την επέκταση αποθηκευτικού χώρου πρώτων υλών και έτοιμων προς χρήση προϊόντων (800m2).

Η δυνατότητα της νέας γραμμής παραγωγής πυροσβεστήρων υπερβαίνει τα 200 τεμάχια/ώρα. Ο υψηλής ευαισθησίας αισθητήρας ηλίου ανιχνεύει πιθανή διαρροή προωθητικού αερίου για κάθε παραγόμενο ή επανελεγχόμενο πυροσβεστήρα. Πλέον η ΜΟΒΙΑΚ εμπορεύεται και παράγει πάνω από 2000 διαφορετικά προϊόντα.

H βασική γκάμα των προϊόντων του πυροσβεστικού κλάδου αποτελείται από:

 • Φορητούς και τροχήλατους πυροσβεστήρες Ξηράς Σκόνης, Αφρού, Co2, Νερού, Wet Chemical, Clean Agent, πιστοποιημένους από διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς όπως: BSI (UK), NF (Γαλλία), Apragaz (Βέλγιο), MPA Dresden (Γερμανία), ΚΙWA (Ολλανδία), UL (USA), RINA (Ιταλία), EBETAM (Ελλάδα)
 • Ανταλλακτικά και εξαρτήματα όλων των τύπων πυροσβεστήρων
 • Κατασβεστικά Υλικά (Ξηρά Σκόνη, Αφρός , Wet Chemical, HFC-227ea, FK-5-1-12) διαφορετικών τύπων
 • Φωλιές και Ανέμες σε διάφορες διαστάσεις και μοντέλα, με εξέχων τα πιστοποιημένα κατά ΕΝ από τον LPCB (UK) και ΚΙWA (Ολλανδία)
 • Μάνικες και εξαρτήματα πυροσβεστικών φωλιών, πιστοποιημένα κατά ΕΝ & UL.
 • Βάνες και Κρουνοί διαφόρων τύπων και διαστάσεων, πιστοποιημένα κατά UL/FM & ΕΝ
 • Fire Sprinklers σε διάφορα μεγέθη και τύπους, πιστοποιημένα κατά UL
 • Πυράντοχες κουβέρτες σε διάφορα μεγέθη και τύπους, πιστοποιημένα κατά EN & BSI
 • Πυράντοχες και μη, μεταλλικές πόρτες και εξαρτήματα, πιστοποιημένα κατά ΕΝ
 • Εξοπλισμός Πυροσβέστη (στολές, αναπνευστικές συσκευές, μάσκες κτλ)
 • Μόνιμα Συστήματα πυρόσβεσης (HFC-227ea, FK-5-1-12, IG, CO2, Wet Chemical, Σκόνης, Υδρονέφωσης Water Mist, Aerosol Γεννήτριες)
 • Πυροσβεστικά συγκροτήματα πιστοποιημένα κατά UL/FM
 • Εξοπλισμός κέντρων αναγόμωσης και συντήρησης Πυροσβεστικού εξοπλισμού και συστημάτων
MOBIAK A.E.

Η συνεχής ανάπτυξη της ΜΟΒΙΑΚ συμπορεύεται με τη διαρκή βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών της. Διάφορες επενδύσεις έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία περίοδο και άλλες είναι ακόμα εξελισσόμενες υπό το όνομα της ΜΟΒΙΑΚ Α.Ε. ΕΛΛΑΔΟΣ:

Παράρτημα της ΜΟΒΙΑΚ στη Μέση Ανατολή, υπεύθυνο για Έρευνα, Ανάπτυξη και Πωλήσεις στις χώρες της Μέσης Ανατολής

Παράρτημα της ΜΟΒΙΑΚ στα Βαλκάνια (F.Y.R.O.M & Κόσσοβο), το οποίο χρησιμοποιείται ως Κέντρο Διανομής Πυροσβεστικού Εξοπλισμού ώστε να προσφέρονται δελεαστικοί Χρόνοι Παράδοσης και Άμεση Εξυπηρέτηση Συνεργατών στα Βαλκάνια

Παράρτημα ΜΟΒΙΑΚ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, υπεύθυνο για Μελέτες Πυρασφάλειας, Πυροσβεστικού Εξοπλισμού & Εγκατάσταση Συστημάτων, όπως επίσης και για Τεχνική Υποστήριξη σχετικά με πυροσβεστικό εξοπλισμό ΜΟΒΙΑΚ. Το τεχνικό προσωπικό του συγκεκριμένου παραρτήματος είναι πλήρως καταρτισμένο και δύναται να αναλάβει και να υποστηρίξει Έργα και Μελέτες οπουδήποτε απαιτηθεί, είτε εντός είτε εκτός Ελλάδος με σκοπό την άμεση εξυπηρέτηση συνεργατών.

Σημαντικές κατακτήσεις γίνονται και στην απόκτηση επιπρόσθετων ιδιαίτερα απαιτητικών και απαραίτητων πιστοποιήσεων για διάφορα μοντέλα πυροσβεστήρων, όπως η πιστοποίηση SRPS (Σερβία), η NCP (Ολλανδία), η TSE (Τουρκία) και η BENOR (Βέλγιο). Η συνεχής ανάπτυξη της ΜΟΒΙΑΚ συμπορεύεται με τη διαρκή βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών της.

Επίσης, η εταιρεία είναι πιστοποιημένη από τον Ελληνικό Νηογνώμονα, τον RINA, τον Bureau Veritas, τον ABS και τον Ρωσικό Νηογνώμονα για τον έλεγχο πυροσβεστικών μέσων, αναπνευστικών συσκευών και συστημάτων ασφαλείας σε πλοία. Mε αυτήν την ιδιότητα έχει αναπτύξει συνεργασία με ναυτιλιακές εταιρείες για την ετήσια επιθεώρηση των στόλων τους.

Αποκτώντας τη δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής σε ζωτικής σημασίας τομείς παραγωγής, η ΜΟΒΙΑΚ κατάφερε όχι μόνο να έχει Ενεργό Δίκτυο Συνεργατών στην Ελλάδα το οποίο υπερβαίνει τους 500 χονδρέμπορους, αλλά επίσης και να εξάγει σε παγκόσμια κλίμακα με ένα Διεθνές Δίκτυο Πωλήσεων σε πάνω από 110 χώρες.

Η MOBIAKCARE, ο ιατρικός τομέας της MOBIAK, είναι ένα από τα μεγαλύτερα brand χονδρικής πώλησης Homecare που δραστηριοποιούνται στην Νότια Ευρώπη.

Με πεδίο εξειδίκευσης συσκευές οξυγονοθεραπείας, συσκευές διάγνωσης / θεραπείας διαταραχών ύπνου, συσκευές άπνοιας, συσκευές αερισμού (επεμβατικές, μη επεμβατικές), ορθοπεδικά είδη, αναπηρικά αμαξίδια, κρεβάτια για κατ’ οίκον φροντίδα, βοηθητικά μέσα μετακίνησης ασθενών (mobility aid), εξοπλισμό αποκατάστασης, νοσοκομειακό εξοπλισμός και προϊόντα οικιακής φροντίδας.

Η MOBIAK κατέχει όλη την απαραίτητη εμπειρία, γνώση, υποδομές και ένα παγκόσμιο δίκτυο για την υποστήριξη των προϊόντων και των συνεργατών μας. Ακόμα, διαθέτει σημαντικό πλεονέκτημα εγκαταστάσεων: Αθήνα (4.000m²), Θεσσαλονίκη (5.000m²) και Κρήτη (Χανιά 3.500m² – Ηράκλειο 700m²).

Με τρία Service-Points όπου καλύπτουν όλη την Ελλάδα και εξειδικευμένους τεχνικούς, εξουσιοδοτημένο και από Ευρωπαϊκούς Οίκους στην Ελλάδα, έχουμε δημιουργήσει πάνω από 20 Εργαστήρια Ύπνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό κι έτσι μπορούμε να επικυρώσουμε την αξιοπιστία και την εμπειρία μας στον τομέα.

Όλα τα παραπάνω καθώς και η ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών, οι γρήγορες παραδόσεις, η τεχνική υποστήριξη και οι ανταγωνιστικές τιμές κατέστησαν τη ΜΟΒΙΑΚ ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα εμπορικά σήματα.

Ο τομέας Αερίων της ΜΟΒΙΑΚ συνεργάζεται με ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως. Η ΜΟΒΙΑΚ προμηθεύεται τις πρώτες ύλες σε υγρή μορφή (Οξυγόνο, Διοξείδιο του Άνθρακα, Άζωτο, Αργό), τις αποθηκεύει σε κρυογενικές δεξαμενές και τις εμφιαλώνει σε φιάλες υψηλής πίεσης. Παρέχει τη δυνατότητα προμήθειας Υγρού Οξυγόνου με ιδιόκτητο βυτιοφόρο σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές στην Κρήτη.

Το 2006, πραγματοποιήθηκε μια επίσης σημαντική επένδυση ύψους 1,000,000€ στον τομέα Αερίων. Μία σύγχρονη γραμμή εμφιάλωσης εγκαταστάθηκε και τα παλιά κτίρια ανακαινίστηκαν πλήρως (1000m2).

Το τετράπτυχο της εταιρείας: Ποιότητα, Ποικιλία, Ανταγωνιστικές Τιμές και Άμεση Παράδοση συνέβαλλε τα μέγιστα στην αλματώδη πρόοδο και η επιτυχημένη πορεία συνεχίζεται με την επέκταση των δραστηριοτήτων.

Banner ESPA